top of page

Een intieme ervaring van (podium)kunst in één avond. 

Kunstenaars uit diverse disciplines, carrière fases, achtergronden en leeftijden, weven samen een unieke gelegenheid voor het publiek om kunst, kunstenaar en het artistieke proces te ervaren van dichtbij en met alle zintuigen. 

Kunst moet je proeven, moet je aanraken, kunst gebeurt er binnenin!
Het publiek mag een zorgvuldige selectie verwachten van materiaal met een hoge artistieke kwaliteit. Het publiek krijgt een geheel gecureerde avond waarin een glimpje mogelijk is in het process en de zoektocht van de kunstenaars, die op verschillende momenten van hun carrière en bekendheid zich vinden, en die met iedereen op de avond hun eigen actuele artistieke zoektochten delen.

In deze allereerste editie van TRANSLUCID PODIUM, de Dodennacht Editie, eren we de doden gelijk met de Mexicanen op hun “Nacht van de Doden” festiviteit op 1 November. Theater, breakdance, barok muziek, culinaire proefjes, mezcal en jazz worden beleefd in een zintuiglijke reis door kunst en rond het thema “nacht van de doden”.

De kunstenaars op deze editie:
Bekroonde acteur Jeroen Spitzenberger, wereld breakdance kampioen uit Mexico Funky Maya, veel belovende actrice Barbara Brink, culinaire artiest Ankie Til, barok muzikant Leah Rabinovich, theater maker Olinda Larralde Ortiz, acteur Rodrigo Alcántara, Miguel Boelens (Rotterdam Jazz Orkest), barok muzikant Mirón Andrés, en theater regisseur Alberto Castillo.
Eer de doden, eer de kunst!
 

Het is een beginnend project uit onze Lázuli Theater, geheel uit eigen houtje en gesteund door NDSM Theater Café.

bottom of page